16 Jun 2012

Gevalletje Oeps

0 Comment

Facebook-app voor ‘dislike-knop’ offline gehaald

AMSTERDAM – Een applicatie op Facebook die een ‘dislike-knop’ beschikbaar moet maken is door het sociale netwerk offline gehaald. De Consumentenbond waarschuwt Nederlanders voor de app.

Foto:  AFP

De afgelopen dagen kregen veel Facebookleden een uitnodiging om de appEnable Dislike Button te installeren.

Mensen die op de uitnodiging klikken, versturen vervolgens automatisch naar al hun vrienden dezelfde uitnodiging. De app is inmiddels door Facebook offline gehaald ‘vanwege een probleem met één van de ontwikkelaars’.

De Consumentenbond heeft vrijdag ook gewaarschuwd voor de app. “De dislike-app kan niet (goed) wat het belooft. Het is onduidelijk wat de app verder met je profiel uithaalt. Bij installatie geeft de gebruiker toestemming om de persoonlijke gegevens van zijn of haar profiel te gebruiken.”

Facebook verontschuldigt zich voor eventuele ongemakken en stelt de situatie te onderzoeken. De Consumentenbond legt in de waarschuwing ook uit hoe de app verwijderd kan worden. Door naar Accountinstellingen te gaan en vervolgens op Apps te klikken, kan met een kruisje elke willekeurige app eenvoudig verwijderd worden.

[top]
Leave a Reply